De mest innflytelsesrike snowboardkjørerne

Denne snowboardbloggen har ikke som mål å katalogisere de beste snowboardkjørerne som noen gang har levd, men heller fokusere på de mest innflytelsesrike snowboardkjørerne siden denne sporten startet. Etter at noen innledende brett dukket opp i skisteder på 1970-tallet, tok snowboarding virkelig fart fra midten av åttitallet da spesielt to gutter jobbet hardt for å få denne sporten ut av sin barndom og vokse i popularitet. Disse gutta var Jake Burton og Tom Sims, og til tross for at de faktisk ikke grunnla sporten, tok de den utvilsomt til neste nivå.

JAKE BURTON

Alle snowboardere har en mening om Burton som selskap. Noen setter pris på den enorme FoU-en som går inn i produktene deres, det fantastiske teamet av sponsede ryttere og det imponerende utvalget av snowboardkjørere de tilbyr sammen med alt annet tøy. Andre fordømmer det som et bedriftsmonster i en sjelfull sport. Faktum er at Jake Burton og selskapet han opprettet har hatt innflytelse på alle snowboardere der ute. Han begynte med å elske denne sporten og var tilfeldigvis seriøst god til å designe og markedsføre tavler i tillegg til å drive en vellykket bedrift. Enten du kjører et Burton snowboard eller ikke, har deres tenkning om snowboarddesign påvirket praktisk talt alle andre brettselskaper.

TERJE HAAKONSEN

Gitt den forrige oppføringen, vil det ikke være noen overraskelse at en av Jake Burtons lagryttere kommer til nummer to. Terje har fortjent legendarisk status blant alle snowboardkjørere, og hvis denne bloggen handlet om de "Største snowboarderne", så ville Haakonsen definitivt vært på førsteplass. Denne mannen dominerte konkurrerende snowboard gjennom 1990-tallet og vant utallige konkurranser, inkludert ISF verdensmesterskap 3 ganger, European Champs 5 ganger og den berømte Mount Baker Banked Slalom 7 ganger.

Terje viste imidlertid enestående snowboardferdigheter også i de store fjellene. Han ble en gjenganger i fjellene i Alaska og British Columbia som svært få kunne drømme om.

SHAUN HVIT

Shaun White er uten tvil snowboardets første globale superstjerne. Han ble raskt kjent og vant olympiske gull for halfpipe ved vinter-OL 2006 og 2010. Han har også scoret fantastisk på x-kampene. Faktisk scoret han perfekt 100 på 2012-arrangementet. Så i mange år var White ganske urørlig i konkurranseområdet snowboard, men kanskje uunngåelig ga denne suksessen ham litt kritikk fra noen hold.

I tillegg til snowboard, er Shaun White en Pro Skateboarder (først speidet av Tony Hawk) og har hatt stor eksponering i den bredere medieverdenen utenfor snøsport.

Hvis du er en snowboarder og ønsker å komme så nært som du kan disse gutta, sjekk ut våre whistler snowboardkurs.