En kort historie om Rugby

Leana Kell på RUGBYBLOGG skriver, at Rugby er en av de mest populære idrettene i Storbritannia, og som nasjon er vi stolte av dens arv. Forrige måned var England og Wales vertskap for Rugby World Cup 2015, en viktig anledning i den sportslige kalenderen og en flott mulighet til å vise frem verdens beste spillere i sporten.

Denne måneden tar Centurion en titt på historien til Rugby og hvorfor den har fortsatt å vokse i popularitet gjennom det siste århundret for å bli det det er i dag - et av de beste spillene i verden.

WILLIAM WEBB ELLIS

Rugby-spillet har vært i utvikling helt siden 16 år gamle William Webb Ellis angivelig plukket opp en ball og begynte å løpe med den under en skolefotballkamp i 1823, og skapte dermed rugby-spillestilen. Til tross for at historien mangler solide bevis, har den blitt godt forankret i sportens folklore, og det er en statue reist til hans ære på eiendommen til Rugby School i Warwickshire.

BALLENE

For at rugbyspillet skulle utvikle seg, var tilstedeværelsen av en ball avgjørende, og heldigvis hadde en lokal skomaker ved navn Gilbert som bodde i Rugby laget baller lenge før William Webb Ellis kom og leverte dem til lokale skoler i Rugby . De første ballene var mye større og rundere enn dagens rugbyball og innmaten var laget av en griseblære som deretter ble dekket av skinn. Gilbert etablerte firmaet sitt i 1823 og på 1860-tallet var det hans forretningspartners idé å erstatte blærens indre rør med gummi. Han hevdet også å designe den unike ovale formen, men klarte ikke å patentere ideen. I dag er Gilbert det offisielle merket for 2015 Rugby World Cup-ballen.

REGLENE

Reglene for Rugby ble først skrevet i 1845 og distribuert til skoler og andre land. Reglene ble laget på Rugby School og spilt inn for første gang av den daværende fotballkapteinen og hovedskolegutten, Isaac Gregory Smith, som ba tre av de nåværende seniorspillerne skrive ned de tidligere uskrevne reglene. Reglene ble illustrert for å produsere de første bildene noensinne av spillet rugby. Omtrent på samme tid ble konseptet med den viktige 'offside'-regelen dokumentert, som ble en så viktig regel at Rugby Union i 1871 uttalte: "Ingen regler i rugbykoden krever at de overholdes strengere. Se bort fra disse. grunnleggende regler vil fullstendig oppheve all vitenskap og ødelegge all ånden i rugbyspillet."

SPILLET

Spillet tok noen år å utvikle seg - opprinnelig var det ingen formelle posisjoner og hvem som helst kunne være med og spille, men i 1847 ble det avtalt et fast antall spillere, som startet med 17 spissspillere og tre bakspillere. Senere utviklet dette seg til lag med 8 spissspillere, 2 halvbacker og 4 trekvart og en bakspiller. Snart ble taklingen utviklet der det å holde og kjempe med en motstander ble kjerneaktiviteten i spillet, men denne aktiviteten kunne fortsette i mer enn 15 minutter uten at ballen ble lagt ned, noe som førte til at RFU offisielt introduserte taklingen i 1874. .

RFUEN

RFU, rugbys første styrende organ, ble dannet 26. januar i 1871 av representanter fra 21 av de lokale rugbyklubbene, og kort tid etter dette ble et sett med koder eller lover laget av en advokat kjent som Leonard Maton som skrev det første utkastet. mens han lå oppe med et brukket ben - fra å spille rugby! Fagforeninger fortsatte å dannes i andre land, og den 27. mars 1871 ble den første internasjonale rugbykampen spilt mellom England og Skottland. Internasjonale turer ble utrolig viktige i utviklingen av spillet over hele verden, og i 1882 skjedde den første Rugby Union-turen noensinne da et australsk lag besøkte New Zealand.

RUGBY-VM

Et annet århundre med Rugby ble spilt før introduksjonen av Rugby World Cup. I løpet av århundret som gikk, ble forskjellige viktige regler lagt til spillet, som drop-goals, oppført som en form for sparking av RFU i 1887, introduksjonen av dommere og en dommer i 1885 og scrum som utviklet seg i 1905. I 1985 , det første verdensmesterskapet i rugby noensinne ble lansert, og i 1987 ble det arrangert i New Zealand og Australia. Trofeet, kalt William Webb Ellis cup, ble valgt av daværende styreleder John Kendall-Carpenter.

DEN STORE SPLITTEN

Den store splittelsen mellom Rugby Union og Rugby League skjedde tilbake i 1895. På den tiden hadde Rugby-feberen rammet Storbritannia hardt og flere og flere klubber utviklet seg i noen av de største byene og fylkene i Nord-England. Med utviklingen av de nye ligaene kom kravet om mer kontroll og autonomi for å inkludere betaling av spillere for tap av inntekter, men RFU var opptatt av å beholde sin amatørstatus. Dette førte til at de nordlige klubbene dannet Northern Rugby Union, formelt kjent som Rugby League fra 1922. Det var ikke før sommeren 1995 da rugbyunionen endelig gikk med på å bli profesjonell etter å ha holdt på sin amatørstatus i 150 år.

EN INSPIRASJON

Rugby fortsetter å være en inspirasjon til moderne praksiser. I 2016, 

rugbyunionen, representert ved sin kortversjon syvmannsrugby, vil returnere til den olympiske folden. I tillegg har regjeringen nylig annonsert et nytt initiativ for å ta profesjonell rugbycoaching inn i skoler for å hjelpe til med å lære barn i sentrum av byen disiplin, teamarbeid og motstandskraft.

Rugby-spillet fortsetter å utvikle nye initiativer og praksiser, og som sådan fortsetter det å nytes av millioner over hele verden.